Dumping av dyr

Da har jeg hatt besøk av en reporter og en kameramann fra NRK Nyhetene. De hadde også med seg tre av guttene som fant Mia dumpet sammen med en annen katt. (Se tidligere innlegg). Da jeg ble spurt om å stille opp så nølte jeg ikke med å si nei. Jeg brenner for dyra mine og når jeg kan bidra til å sette fokus på en så viktig og alvorlig sak så gjør jeg selvfølgelig det. Jeg kan ikke forstå hvordan noen mennesker kan skaffe seg dyr for så og dumpe dem i stedet for å betale for pensjonat eller får noen andre til å passe dem. Jeg er heldig som har foreldre eller venner som kan stille opp når jeg ønsker å reise vekk, men om ingen kan så blir jeg selvfølgelig hjemme. Så enkelt er det! De som dumper dyr er ikke skikket til å eie dyr, og det virker som at de ikke skjønner at dyr er levende, med følelser og behov akkurat som mennesket. 

Da Mia kom til meg så var hun sterkt preget av det hun hadde vært igjennom. Etter at hun ble funnet kom hun til Dyrebeskyttelsen som satte henne i fosterhjem. Der var det en katt fra før og de ble ikke venner så Mia måtte få et nytt fosterhjem. Da kom hun til en leilighet hos et ungt par som ikke hadde katt fra før. Her koste hun seg i ca 1mnd før jeg fikk komme å hilse på og hentet henne en uke senere. Hun liker ikke å være i bur og det kan kanskje ha noe med oppholdet i plastboksen å gjøre.

Jeg hadde Dina fra før av så var veldig spent på hvordan dette skulle gå. Dina ble rett og slett sjalu og Mia fikk gjennomgå litt. Men dett har gitt seg. De sover ikke innttil hverandre, men de kan spise ved siden av hverandre og leke sammen ute. Det er helt greit =) 

Mia trengte også lang tid på å bli trygg på meg og de som kom på besøk. Hun freste og hjemte seg mye, og jeg tenkte "huff har jeg fått en hissig katt". Men i dag er hun verdens søteste. Hun elsker å kose og blir gjerne klappet av de som kommer på besøk.

Hvis du ønsker deg katt og vet hva det innebærer å ha en så anbefaler jeg å få en fra Dyrebeskyttelsen. Da får de mulighet til å ta inn en ny katt som trenger hjelp og jobben de gjør er fantastisk!

 Innslaget blir sendt på NRK Nyhetene i morgen kl 1900.

 

                                                                                                                                              Herlige Mia


   Mia fremst, Dina bak.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Malene Kristianna

Malene Kristianna

24, Bærum

+ Instagram: malenesjaastad

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits