Gluten og laktosefri Pavlova

I går feiret jeg bursdagen min. Da bakte jeg Pavlova. Marengsen fikk kanskje 5 min for lite i ovnen, men godt var det. Her kommer oppskriften.

Dette trenger du:

180g malte mandler

180g melis

5 eggehviter

35g sukker

145g melis

5 dl laktosefri kremfløte

 

Pynt:

Jordbær

Blåbær

Bringebær

Mandelflak

Eller akkurat det du har lyst til å bruke

PS: jeg valgte å også putte bær inni kaken.

 

Slik gjør du:

  1. Begynn med å sette stekeovnen på 170 grader.
  2. Bland malte mandler med 180g melis.
  3. Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og melis og visp igjen.
  4. Vend inn mandel og melisblandingen. Bland det godt, men forsiktig så det ikke faller sammen.
  5. Fordel marengsen i to like store runde kakeformer. 22/24cm
  6. Stek bunnene midt i ovnen i ca 15 min.
  7. Avkjøl
  8. Pisk fløte til krem og fordel halvparten over den ene marengsbunnen.
  9. Ta den andre marengsbunnen ut av formen og legg den over den første.
  10. Ta resten av kremen over kaken og topp med masse frukt og bær!

Under ser du mitt resultat. Namnam =D

2 kommentarer

Sigrid Solbakken

27.10.2013 kl.16:49

Elsker sånn kake!

Maria Volpe

27.10.2013 kl.17:00

Åh pavelova er kanskje en av de beste kakene jeg vet om! Så kjempe godt ut :)

Skriv en ny kommentar

Malene Kristianna

Malene Kristianna

24, Bærum

+ Instagram: malenesjaastad

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits